• Vevilotis Magazine

Χρώματα και μουσικές στη φετινή «Αλφαβητοπαρέλαση»


Περισσότερα από 3000 παιδιά μαζί με τους συνοδούς γονείς τους αναμένεται να συμμετάσχουν στη μεγάλη ετήσια παιδική καρναβαλική παρέλαση που διοργανώνεται στην Καβάλα, την «Αλφαβητοπαρέλαση», που θα πραγματοποιηθεί στους κεντρικούς δρόμους της Καβάλας, το μεσημέρι της ερχόμενης Κυριακής (3 Μαρτίου).

Το «μενού» της φετινής «Αλφαβητοπαρέλασης» περιλαμβάνει όλα τα γνωστά παραδοσιακά ελληνικά φαγητά, αφού οι διοργανωτές αποφάσισαν, η θεματολογία των στολών που θα φορέσουν τα παιδιά, αλλά και οι μεγάλοι που θα τα συνοδεύουν, να προέρχονται από τα υλικά που παρασκευάζονται αγαπημένα φαγητά και γλυκά της ελληνικής κουζίνας.

Οι μυρωδιές, οι γεύσεις και τα αρώματα των φαγητών θα αποτυπωθούν με χρώματα και φαντασία στις στολές των μαθητών του κάθε σχολείου. Μάλιστα, πολλές από τις στολές έραψαν οι ίδιοι οι γονείς.

Ο θεσμός της «Αλφαβητοπαρέλασης» συμπληρώνει, φέτος, δεκατέσσερα χρόνια ζωής και ξεκίνησε από την επιθυμία ορισμένων φορέων της πόλης, όπως ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών, ο Σύλλογος Εικαστικών Τεχνών «Artattack» και πολλοί εθελοντές να διοργανώσουν μια μεγάλη καρναβαλική γιορτή, που θα απευθύνεται στα παιδιά.

Μαθητές από τα δημοτικά σχολεία και τα νηπιαγωγεία του Δήμου Καβάλας, αλλά και των όμορων δήμων, θα συμμετάσχουν σε αυτή τη μεγάλη γιορτή, όπου τα χρώματα, η μουσική, ο ρυθμός και το αστείρευτο κέφι των παιδιών έχουν κυρίαρχο και πρωταγωνιστικό ρόλο.

Τα συστατικά ενός πετυχημένου θεσμού

Κάθε χρόνο, πολλές από τις στολές που κατασκευάζονται τόσο για τα παιδιά όσο και για τους γονείς που συμμετέχουν ως συνοδοί είναι όλες χειροποίητες και το κόστος κυμαίνεται από δέκα έως δεκαπέντε ευρώ. Σημαντική είναι η συμβολή των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων κάθε δημοτικού σχολείου, που διαθέτει χρόνο για την κατασκευή, όχι μόνο των παιδικών αποκριάτικων στολών αλλά και αρκετών αρμάτων.

Η εορταστική εικόνα στους κεντρικούς δρόμους της πόλης με τα παιδικά χαμόγελα, τα πολύχρωμα κοστούμια, τα μικρά αποκριάτικα άρματα, το αμείωτο κέφι και η χαρά που σκορπίζουν μέσα σ' ένα πρωινό μικροί και μεγάλοι, είναι τα απαραίτητα συστατικά στοιχεία για την πετυχημένη συνέχιση του θεσμού.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας Απόστολος Μουμτζάκης, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, υπογράμμισε ότι «για μια ακόμη χρονιά, η συμμετοχή των παιδιών ξεπερνάει κάθε προσδοκία, φανερώνοντας την αγάπη όλων προς αυτό το θεσμό που κάθε χρόνο αποτελεί μια μεγάλη καρναβαλική γιορτή. Είναι μια γιορτή που γίνεται για τα παιδιά και συμμετέχουν τα ίδια τα παιδιά. Είναι σημαντικό για όλους εμάς, εκπαιδευτικούς και γονείς, να μπορούμε σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς να δίνουμε χαρά στα παιδιά με απλά πράγματα και χωρίς μεγάλο κόστος. Σε αυτή την παρέλαση, εκείνο που μετράει είναι η φαντασία, η δημιουργικότητα και η καλή διάθεση όλων μας».

Πολύ ικανοποιημένη από την εξέλιξη του θεσμού της «Αλφαβητοπαρέλασης» δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η πρόεδρος του Συλλόγου «Artattack» Ζωή Ζαχαριάδου, επισημαίνοντας ότι «αυτή η μαθητική αποκριάτικη παρέλαση απέδειξε σε όλους μας πως αν υπάρχει έμπνευση και δημιουργική φαντασία για να προσφέρουμε κάτι πραγματικά όμορφο στα παιδιά μας, τότε υπάρχει και αποδοχή από τον κόσμο».

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ-ΜΠΕ


0 Ansichten

Copyright 2016 by Nikos Topalidis

Impressum

ΑΛΦΑ ΕΠΙΤΥΧΙΑ I.K.E

Περιοδικό ποικίλης ύλης:
ΒΕΒΗΛΩΤΗΣ
Γιαννιτσών 90
54627 Θεσσαλονίκη

Επικοινωνία:
Τηλέφωνο: 2310/550331
Φαξ: 2310/550371
E-Mail: pressvevilotis@gmail.com
Ιστοσελίδα: www.vevilotis.gr

 

Η ηλεκτρονική μας εφημερίδα είναι επίσημα καταχωρημένη στο μητρώο online media του κράτους και δικαιούται νόμιμα να λαμβάνει κάθε μορφής διαφήμιση.

Για θέματα Σύνταξης:

Επικοινωνία:
Τηλέφωνο: 2310/550331
Φαξ: 2310/550371
E-Mail: pressvevilotis@gmail.com

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now