• Vevilotis Magazine

ΨΗΦΙΣΜΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΒΕΡΟΙΑΣ, ΝΑΟΥΣΗΣ ΚΑΙ ΚΑΜΠΑΝΙΑΣ.


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ

ΜΟΝΗΣ ΚΑΛΛΙΠΕΤΡΑΣ

ΡΑΧΗ ΒΕΡΟΙΑΣ Τ.Θ.4 - Τ.Κ.59100

ΨΗΦΙΣΜΑ

ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΒΕΡΟΙΑΣ, ΝΑΟΥΣΗΣ & ΚΑΜΠΑΝΙΑΣ

Εμείς, τα μέλη του Συλλόγου Φίλων Μονής Καλλίπετρας και οι παρευρισκόμενοι προσκυνητές της Ιεράς Μονής Θεοτόκου, κατά την σύναξη της 24ης Ιουνίου 2018, κάτοικοι της Ημαθίας και των γειτονικών Νομών, με το παρόν ψήφισμα δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας, στην πραγματικά άδικη, αδίστακτη, ανυπόστατη, συκοφαντική, δόλια και εμπαθή επίθεση που δέχεται η Ιερά Μονή Θεοτόκου Καλλίπετρας και ο σεβαστός ηγούμενός της, Αρχιμανδρίτης Παλαμάς.

Γνωρίζοντας τον Γέροντα Παλαμά από δεκαετίες, θεωρούμε ότι ανήκει στους εκλεκτότερους πνευματικούς πατέρες του επιτελείου της Ιεράς Μητροπόλεως. Ο Σεβασμιώτατος τον γνωρίζει καλά, αφού πολλές φορές τον χρησιμοποίησε. Πρόκειται για τον πνευματικό πατέρα εκατοντάδων ψυχών, συγγραφέα, κήρυκα του Λόγου θερμό και ανακαινιστή εκ θεμελίων, 2 ιστορικών Μονών της περιοχής μας. Υπήρξε ο άνθρωπος, που όταν αναζήτησε την ησυχία του στο Άγιον Όρος, ο ίδιος ο Σεβασμιώτατος, τον πίεσε παρά τη θέλησή του, και τον έφερε πίσω το 2003, για να υπηρετήσει την Ιερά Μονή Καλλίπετρας. Εμείς οφείλουμε ευγνωμοσύνη στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας για την επιτυχία του αυτή, γιατί αν είχε φύγει ο Γέροντας Παλαμάς στο Όρος θα είχαμε στερηθεί τον λόγο και το έργο του.

Ο Γέροντας Παλαμάς, υπέμεινε αγόγγυστα την κακοπάθεια της ερημικής Καλλίπετρας, χωρίς ρεύμα, χωρίς νερό, χωρίς δρόμο, χωρίς κτίσματα στην πάμφτωχη μονή, την ίδια ώρα που βλέπαμε άλλοι κληρικοί της σειράς του, να ασχολούνται με το στολισμό της εμφάνισής τους! Ανακαίνισε με τον κόπο του, τα προσωπικά του χρήματα, την προσωπική του περιουσία και τη δική μας συμβολή, την Ιστορική Μονή της Καλλίπετρας, αφού είχε ανακαινίσει πιο μπροστά τη Μονή Προδρόμου. Εδώ και 22 χρόνια κηρύττει, εξομολογεί, εργάζεται χωρίς ανάπαυση και διακοπές! Ενδεικτικό της κακοπάθειας του είναι, ότι υπέμεινε 2 σοβαρές εγχειρήσεις κήλης!

Η ανυπόστατη, συκοφαντική, δικαστική επίθεση που επιχειρεί φαινομενικά το Δασαρχείο Βεροίας, για γελοίες αφορμές, φαίνεται ότι είναι μέρος σχεδίου. Φράχτες του 700 ετών ελαιώνα, δένδρα αιωνόβια, (παρά τις αμέτρητες μαρτυρίες των κατοίκων της Ραχιάς), αποδίδεται ότι τα έκανε ο Γέροντας Παλαμάς και μάλιστα όχι ως Ηγούμενος και Νόμιμος Εκπρόσωπος της Μονής, αλλά ως ένας τυχάρπαστος λαϊκός που προσπαθεί να "καταλάβει" δημόσια γη! Το σχέδιο είναι πολύ αστείο για να είναι αληθινό! Κι όσο κι αν είναι αστείο, ήδη έχει βεβαιωθεί στην Εφορία, πρόστιμο 12.800 ευρώ, στο προσωπικό ΑΦΜ του Γέροντα, χωρίς να έχουν ολοκληρωθεί τα δικαστήρια και χωρίς κανείς φορέας να ενδιαφέρεται να τον βοηθήσει! Ο ακτήμων και πάμπτωχος Γέροντας Παλαμάς, που θα βρει να πληρώσει αυτό το πρόστιμο; Μήπως είναι περιουσία του το Μοναστήρι;

Επειδή η υπόθεση σαφώς και δεν έχει νομική βάση και φαίνεται να συντηρείται από κάποιους επίμονους εχθρούς, στις συζητήσεις τις τοπικής κοινωνίας, οργιάζουν τα σενάρια, ότι πίσω από τον πόλεμο, κρύβονται ρασοφόροι που φθόνησαν το πνευματικό του έργο. Εμείς και μόνο σε αυτή τη σκέψη θλιβόμαστε και θέλουμε να την θεωρούμε ψέμα.

Για όσα κατηγορείται ο Γέροντας και η Καλλίπετρα, είναι πασιφανές ότι μπορούν να κατηγορηθούν και να καταγγελθούν και οι άλλοι χώροι, κάθε φορέα, ακόμα και τα μοναστήρια! Τι φοβερό θα ήταν να ξεσπάσει ένας πόλεμος αλληλο-καταγγελιών (κάτι που ο Γέροντας προσπαθεί να αποτρέψει) από τους πιο θερμόαιμους... Δεν είναι περίεργο όμως ότι μόνον ο συγκεκριμένος άνθρωπος στοχεύεται και διώκεται; Και μάλιστα με τόση επιμονή, ώστε να δικαστεί σε περίοδο προ των θερινών διακοπών των δικαστηρίων; !!! Ατελείωτα "γιατί" μας κάνουν να έχουμε τόσες απορίες...

Ο Γέροντας Παλαμάς ισχυρίζεται ότι τουλάχιστον ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας, έχει δει το θέμα με προσοχή. Βλέπουμε όμως τον πνευματικό μας πατέρα, καταβεβλημένο από την πικρία για την κακία των ανθρώπων και απευθυνόμαστε εμείς απευθείας στον Σεβασμιώτατο, ως Πατέρα όλων μας, παρακαλώντας τον, να λάβει υπόψη τις φωνές του ποιμνίου του και να αναχαιτίσει αυτόν τον ανήθικο πόλεμο. Άλλωστε, μας είναι γνωστές οι παρεμβάσεις του, που με την προσωπική του αίγλη, απέτρεψε παρόμοιες καταστάσεις. Η ενεργή του στάση και συμπαράσταση, θα εκτιμηθεί δεόντως, από το ποίμνιο και την τοπική γνώμη, καθώς ο Ποιμένας μιας Εκκλησίας προβάλλει τα στήθη του με αυτοθυσία, για να σώσει τον ταπεινό και αδικημένο! Σε κάθε άλλη περίπτωση τα κηρύγματα χωρίς έργα είναι σαπουνόφουσκες...

Κι ενώ ο Γέροντας Παλαμάς οδηγείται ως πρόβατο επί σφαγή, σίγουρα έχοντας πρότυπό του τον ίδιο το Χριστό, ή και τον αγαπημένο μας Άγιο Λουκά το Ρώσο, εμείς οι άνθρωποι που ζούμε και ανησυχούμε για το δαιμονικό φθόνο που δείχνει να θριαμβεύει, σηκώνουμε τα χέρια μας στον Δίκαιο Κριτή και Τον επικαλούμαστε: "Ο Θεός που δεν ανέχεται την αδικία, να βάλει το παιδαγωγικό Του χέρι και να πατάξει όλους εκείνους που από φθόνο, ενεργούν παρασκηνιακά, για να διαταράξουν την μοναχική γαλήνη και το πνευματικό έργο, ενός ταπεινού και παραδοσιακού ιερομόναχου". Σύντομα ο Θεός θα απαντήσει γιατί "φωνή λαού, οργή Θεού". Εάν με τις παρακλήσεις και το κήρυγμα δεν μετανοούν αλλά αλαζονεύονται, τότε ο Θεός με το χέρι Του να τους παιδαγωγήσει άμεσα!

Παρακαλώντας για την θερμή προσευχή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας κ.Παντελεήμονα και όλου του κλήρου της τοπικής μας Εκκλησίας, ιδιαίτερα τώρα που γιορτάζουμε τα Παύλεια και τιμούμε όλοι τον δεσμώτη Απόστολο Παύλο, αναμένουμε με αγωνία το προσωπικό ενδιαφέρον των υπευθύνων και την δίκαιη έκβαση της υποθέσης.

Άπαντες οι συμμετέχοντες

στην κοινή σύναξη επί προσευχή

την 24η Ιουνίου 2018


0 Ansichten

Copyright 2016 by Nikos Topalidis

Impressum

ΑΛΦΑ ΕΠΙΤΥΧΙΑ I.K.E

Περιοδικό ποικίλης ύλης:
ΒΕΒΗΛΩΤΗΣ
Γιαννιτσών 90
54627 Θεσσαλονίκη

Επικοινωνία:
Τηλέφωνο: 2310/550331
Φαξ: 2310/550371
E-Mail: pressvevilotis@gmail.com
Ιστοσελίδα: www.vevilotis.gr

 

Η ηλεκτρονική μας εφημερίδα είναι επίσημα καταχωρημένη στο μητρώο online media του κράτους και δικαιούται νόμιμα να λαμβάνει κάθε μορφής διαφήμιση.

Για θέματα Σύνταξης:

Επικοινωνία:
Τηλέφωνο: 2310/550331
Φαξ: 2310/550371
E-Mail: pressvevilotis@gmail.com

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now