• Vevilotis Magazine

«Μπορούμε και θα τα καταφέρουμε καλύτερα»- Επίκαιρη συνέντευξη του Γιάννη Παπαγιάννη


Συνέντευξη με θέματα επικαιρότητας έδωσε ο γνωστός Δικηγόρος, επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης στο Δήμο Βέροιας και πολιτευτής της Ημαθίας κος. Γιάννης Παπαγιάννης. Αναφερόμενος στο πιο επίκαιρο θέμα, αυτό της ονομασίας της FYROM, είπε αυτό που έπρεπε να πουν όλοι αυτοί που κυβερνούν τον τόπο μας. «Ένα σλάβικο όνομα που θα ανταποκρίνεται στην ιστορική αλήθεια» είπε ο υποψήφιος Δήμαρχος Βέροιας, ενώ επισήμανε πως «η Κυβέρνηση διέψευσε τις προσδοκίες του λαού και θα έπρεπε να έχουν γίνει ήδη εκλογές».

Διαβάστε ολόκληρη της συνέντευξη του Γιάννη Παπαγιάννη:

Ερ: Σύμφωνα με όσα διαρρέουν από τις διαπραγματεύσεις για το ονοματολογικό της FYROM, η ελληνική πλευρά φέρεται να υιοθετεί το όνομα «Άνω ή Βόρεια Μακεδονία». Αισθάνεστε δικαιωμένος όταν επίμονα και προς κάθε κατεύθυνση εκφράζατε τις ανησυχίες σας;

Απ.: Οι ανησυχίες μας για τους κυβερνητικούς χειρισμούς στο ζήτημα των Σκοπίων δυστυχώς επαληθεύτηκαν. Ο αγώνας μας για την ελληνικότητα της Μακεδονίας θα ενταθεί μέχρι να κλείσει οριστικά το θέμα και η γείτονα χώρα, με την οποία θα θέλαμε να είχαμε άριστες σχέσεις, αναγνωριστεί διεθνώς με ένα σλαβικό όνομα που θα ανταποκρίνεται στην ιστορική αλήθεια. Δεν θα υποκύψουμε στα παιχνίδια κανενός. Οι σκοπιμότητες όσων για δικό τους όφελος θέλουν να θίξουν τα δίκια του Ελληνισμού δεν θα περάσουν.

Ερ.:Οι εξελίξεις στο «Μακεδονικό» ζήτημα, οι αναμενόμενες νέες περικοπές στις συντάξεις και οι διαφωνίες που υπάρχουν εντός της κυβέρνησης, πιστεύεται πως θα μας οδηγήσουν σύντομα στην λαϊκή ετυμηγορία;

Απ.: Εκλογές θα έπρεπε να έχουν γίνει ήδη, διότι η κυβέρνηση διέψευσε τις προσδοκίες της πλειοψηφίας των Ελλήνων πολιτών. Προεκλογικά υποσχέθηκαν αύξηση μισθών και συντάξεων και όχι περικοπές και βαριά φορολόγηση. Εκτός από την κυβέρνηση στο σπίτι του θα έπρεπε να είναι, έχοντας παραιτηθεί, δείχνοντας στοιχειώδη πολιτική ευθιξία, ο δήμαρχος Βεροίας, ο οποίος μετά από οκτώ έτη και δύο θητείες στα έδρανα του δημοτικού συμβουλίου επέδειξε μηδενικό έργο. Επίσης διακατέχεται από χαλαρή συνείδηση σε μείζονος σημασίας θέματα, όπως είναι οι αγρότες μας που φτωχοποιήθηκαν, οι ξεχασμένες τοπικές κοινότητες, η εγκατάσταση μεταναστών και τα εθνικά ζητήματα τόσο με τα Σκόπια όσο και με την Τουρκία. Δηλώνω παρών, όσο ο Θεός θα μου δίνει δύναμη, στους πολιτικούς και κοινωνικούς αγώνες, χωρίς χρώματα και φανατισμούς με μοναδικό γνώμονα να φανώ χρήσιμος και στην πατρίδα και τον πλησίον μου.

Ερ.:Πλέον η παραγωγή επιτραπέζιου ροδακίνου φτάνει στο αποκορύφωμα, αλλά και οι τιμές βρίσκονται σε συνεχή πτώση. Δηλαδή μια ακόμη πενιχρή χρονιά για τους ροδακινοπαραγωγούς του κάμπου μας. Μπορεί επιτέλους να σταματήσει αυτός ο κατήφορος της αγροτικής οικονομίας της Ημαθίας. Υπάρχουν λύσεις;

Απ.: Τόσο το Ροδάκινο όσο και τα άλλα αγροτικά προϊόντα της Βέροιας και της Ημαθίας μπορούν να γίνουν η ατμομηχανή ανάπτυξης και δυναμικής αύξησης του εισοδήματος τόσο των αγροτών όσο και των υπολοίπων κατοίκων της περιοχής που πρέπει να ανοιχτούν στις αγορές του πλούσιου ευρωπαϊκού Βορά και των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής και των Αραβικών Εμιράτων. Ενδεικτικά σας αναφέρω, με την ιδιότητα του γερμανόφωνου Δικηγόρου, ότι ένα κιλό τραγανά κεράσια στα μέσα Μαϊου στο Μόναχο πωλούνται προς είκοσι πέντε ευρώ το κιλό ενώ τα πρώιμα ροδάκινα ξεπερνούν τα δέκα ευρώ το κιλό. Μπορούμε να αναλογιστούμε τι οφέλη θα πετύχαινε για την τοπική κοινωνίας μας, αν η Πολιτεία και η τοπική αυτοδιοίκηση ήταν σοβαροί και οργανωμένοι συμπαραστάτες μαζί με τους φορείς και τους βιομηχανικούς μεταποιητές στο εξαγωγικό εμπόριο και τα πλούτη που θα έφερνε αυτό στην περιοχή μας. Πρέπει να αναληφθούν πρωτοβουλίες συντονισμένες για την προβολή αλλά κυρίως διάθεση σε πλούσιες αγορές του εξωτερικού του μόχθου των αγροτών μας. Έτσι θα φέρουμε χρήματα στον τόπο μας και θα ενισχύσουμε τους συμπολίτες μας που σήμερα μοχθούν και τα βγάζουν δύσκολα πέρα.

Ερ.: Σας βρίσκει σύμφωνο η πρωτοβουλία του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας και εκπροσώπων ελληνικών κοινοτήτων του εξωτερικού για να ψηφίζουν οι Έλληνες της Ομογένειας στις εθνικές εκλογές;

Απ. Είναι μία αξιέπαινη πρωτοβουλία, για την οποία μάλιστα είχα αγωνιστεί και στα χρόνια των διδακτορικών μου σπουδών στο εξωτερικό. Δεν νοείται κάποιοι να θέλουν να δώσουν δικαίωμα ψήφου σε ανθρώπους που ουδόλως μετέρχονται της ελληνικής παιδείας. Είναι απαράδεκτο να στήνουν σενάρια δικαιώματος ψήφου σε άτομα που είναι λίγα χρόνια στην Ελλάδα μόνο και μόνο για να θηρεύσουν λαϊκιστικά την ψήφο τους. Δεν πρέπει να αρνείται η ελληνική Πολιτεία το δικαίωμα ψήφου στις εκατοντάδες χιλιάδες Ελλήνων του εξωτερικού, οι οποίοι όχι απλώς είναι οι καλύτεροι πρεσβευτές της πατρίδας μας εκεί, αλλά στηρίζουν οικονομικά και θεσμικά με πολλαπλούς τρόπους την εσωτερική οικονομία της Ελλάδας. Έχουν λοιπόν οι Έλληνες του εξωτερικού κάθε έννομο και λογικό δικαίωμα να ενδιαφέρονται για τον τόπο τους, στον οποίο έχουν περιουσία ή θα ζήσουν μόνιμα εκ νέου ή περιστασιακά αυτοί και τα παιδιά τους.


3 Ansichten

Copyright 2016 by Nikos Topalidis

Impressum

ΑΛΦΑ ΕΠΙΤΥΧΙΑ I.K.E

Περιοδικό ποικίλης ύλης:
ΒΕΒΗΛΩΤΗΣ
Γιαννιτσών 90
54627 Θεσσαλονίκη

Επικοινωνία:
Τηλέφωνο: 2310/550331
Φαξ: 2310/550371
E-Mail: pressvevilotis@gmail.com
Ιστοσελίδα: www.vevilotis.gr

 

Η ηλεκτρονική μας εφημερίδα είναι επίσημα καταχωρημένη στο μητρώο online media του κράτους και δικαιούται νόμιμα να λαμβάνει κάθε μορφής διαφήμιση.

Για θέματα Σύνταξης:

Επικοινωνία:
Τηλέφωνο: 2310/550331
Φαξ: 2310/550371
E-Mail: pressvevilotis@gmail.com

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now