• Vevilotis Magazine

Ποιοι μπαίνουν στο στόχαστρο της εφορίας από το Πάσχα και μετά


Θα εγκαινιαστεί και το νέο σύστημα με βάση το οποίο όποιος πιάνεται μια φορά να φοροδιαφεύγει, θα μπαίνει ξανά στο κόσκινο της εφορία για όλα τα προηγούμενα 5 χρόνια

«Σε χλωρό κλαρί» δεν θα αφήσουν οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ όσους περιμένουν το Πάσχα και την έναρξη της τουριστικής σεζόν (από την Πρωτομαγιά κιόλας) για να στήσουν φορολογικό πλιάτσικο στην αγορά. Τα χτυπήματα θα είναι στοχευμένα αλλά απανωτά στους επίδοξους φοροφυγάδες, εγκαινιάζοντας και το νέο σύστημα με βάση το οποίο όποιος πιάνεται μια φορά να φοροδιαφεύγει, θα μπαίνει ξανά στο κόσκινο της εφορία για όλα τα προηγούμενα 5 χρόνια, που το δημόσιο έχει δικαίωμα να ελέγξει άμεσα. Το σχέδιο των εξορμήσεων για την πασχαλιάτικη αγορά είναι στο τελικό στάδιο αλλά τηρείται κρυφό, για να μη χαθεί το στοιχείο του αιφνιδιασμού εκ μέρους των ελεγκτικών αρχών. Ήδη όμως οι Υπηρεσίες Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων της ΑΑΔΕ έδωσαν δείγματα γραφής το τριήμερο της Αποκριάς. Με βάση τα ευρήματα εκείνα όμως, έχουν εξαχθεί συμπεράσματα για το πού ανθεί η φοροδιαφυγή, για να στοχεύσουν καλύτερα οι επόμενοι έλεγχοι. Και για όσους όμως εντοπίστηκαν ήδη να φοροδιαφεύγουν, τα πράγματα γίνονται ακόμα χειρότερα αφού καλούνται πλέον να περάσουν από «ιερά εξέταση» για το τι τζίρους δήλωναν τα προηγούμενα χρόνια. Στον κατάλογο αυτόν προστίθενται διαρκώς και νέες περιπτώσεις, κυρίως εστιατόρια, κέντρα διασκέδασης, τουριστικά καταλύματα αλλά και ελεύθεροι επαγγελματίες, που δεν φαίνεται να τα πηγαίνουν καλά με τις φορολογικές υποχρεώσεις τους. Για παράδειγμα: - δύο γνωστές ταβέρνες στον Μαραθώνα που δεν έκοψαν αποδείξεις αξίας 900 ευρώ και 2.000 ευρώ ο καθένας. Οι δύο ταβέρνες σφραγίστηκαν και ο έλεγχος συνεχίζεται. - μεγάλο νυχτερινό κέντρο στη Θεσσαλονίκη που δεν είχε εκδώσει αποδείξεις συνολικής αξίας 2.000 ευρώ και για αυτό ανεστάλη η λειτουργία του για 48 ώρες - κομμωτήριο στην Κοζάνη που διαπιστώθηκε πως δεν είχε εκδώσει 139 αποδείξεις και η λειτουργία του ανεστάλη για 48 ώρες. - ιατρός αφροδισιολόγος στην Καρδίτσα που δεν είχε εκδώσει 53 αποδείξεις. Στον ίδιο κατάλογο περιλαμβάνονται επίσης ξενοδοχεία, ουζερί, ψαροταβέρνες, συνεργεία αυτοκινήτων, χώροι πάρκινγκ αλλά και εγκαταστάσεις για αθλητικές δραστηριότητες σε όλη τη χώρα. Σε όλες τις περιπτώσεις επεβλήθησαν λουκέτα πλην ιατρών και φαρμακείων της επαρχίας που για λόγους εξυπηρέτησης των τοπικών αναγκών εξαιρούνται- ενώ τα πρόστιμα διαδέχονται το ένα το άλλο, όσο η έρευνα συνεχίζεται.

πηγή:protothema.gr


Copyright 2016 by Nikos Topalidis

Impressum

ΑΛΦΑ ΕΠΙΤΥΧΙΑ I.K.E

Περιοδικό ποικίλης ύλης:
ΒΕΒΗΛΩΤΗΣ
Γιαννιτσών 90
54627 Θεσσαλονίκη

Επικοινωνία:
Τηλέφωνο: 2310/550331
Φαξ: 2310/550371
E-Mail: pressvevilotis@gmail.com
Ιστοσελίδα: www.vevilotis.gr

 

Η ηλεκτρονική μας εφημερίδα είναι επίσημα καταχωρημένη στο μητρώο online media του κράτους και δικαιούται νόμιμα να λαμβάνει κάθε μορφής διαφήμιση.

Για θέματα Σύνταξης:

Επικοινωνία:
Τηλέφωνο: 2310/550331
Φαξ: 2310/550371
E-Mail: pressvevilotis@gmail.com

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now