Τρώγοντας τα συναισθήματά μας

January 17, 2017

Ενημερωτική συνάντηση για τις διατροφικές διαταραχές στη Δημόσια Βιβλιοθήκη της Βέροιας

Η τροφή πάντα είχε κυρίαρχο ρόλο στη ζωή του ανθρώπου. Τα τελευταία χρόνια  παρατηρείται μία ενασχόληση με την τροφή, καθώς και υπερβολική αφθονία. Από τη μία, τα ποσοστά παχυσαρκίας ολοένα και αυξάνονται, ενώ από την άλλη η βιομηχανία της ομορφιάς επιτάσσει λεπτά σώματα και άψογη εξωτερική εμφάνιση. Ως αποτέλεσμα, η δίαιτα είναι πλέον διαδεδομένη και η επιθυμία των ανθρώπων, ιδιαίτερα των γυναικών, για το αδύνατο αρχίζει να επικρατεί. Έτσι έχουμε την αύξηση των διατροφικών διαταραχών (νευρική ανορεξία, νευρική βουλιμία και διαταραχή της επεισοδιακής υπερφαγίας) και της παχυσαρκίας από τις αρχές της εφηβείας. Επειδή η πρόληψη είναι η καλύτερη αντιμετώπιση, η ενημέρωση θεωρείται αναγκαία.

Την Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2017, στις 6.30 το απόγευμα, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Δημόσιας Βιβλιοθήκης, στην οδό Έλλης 8,  με ελεύθερη είσοδο, θα έχετε την ευκαιρία να ενημερωθείτε για το ποιες είναι οι διατροφικές διαταραχές, ποιοι παράγοντες συμβάλλουν στην ανάπτυξή και στη διατήρησή τους και πως μπορούν να αντιμετωπιστούν. Στο τέλος θα ακολουθήσει συζήτηση.

Παρουσιάζουν οι κ. Ξένια-Μαρία Παπαναστασίου, MSc, Διαιτολόγος-Διατροφολόγος και η κ. Θωμαή Σιώπη, MSc, Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας

Δολοφόνησαν Στην Τουρκία τον πρεσβευτή της Ρωσίας

January 01, 2020

Στην ¨Άγκυρα της Τουρκίας δολοφόνησαν τον πρεσβευτή της Ρωσίας Αντρέι Καρλόφ κατά τη διάρκεια της ομιλίας του.

Στην έκθεση ζωγραφικής στην Άγκυρα πυροβόλησαν τον Καρλόφ κατα τη διαρκεια της ομιλίας του σύμφωνα με τα λεγόμενα της ρώσικης πρεσβείας.Ο δράστης που επιτέθηκε στο ρώσο πρέσβη ήταν αστυνομικός των ειδικών δυνάμεων,22 ετων,υποκρινόταν τον φρουρο του και στεκόταν απο πίσω του.Οι αστυνομικές δυνάμεις μετά τη δολοφονία του πρέσβη περικύκλωσαν τη γκαλερί και έπειτα από ένοπλη συμπλοκή σκότωσαν το δράστη Μεβλούτ Μερτ Αλτινμπάς.Τον ρώσο πρέσβη τον σκότωσαν μία ημέρα πριν ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών ερθει στη Μόσχα για να συνομιλήσε με τον ρώσο και τον ιρανό υπουργό Εξωτερικών.Σύμφωνα με το NTV τρία ακόμα άτομα τραυματίστηκαν στην επίθεση.Οι παρευρισκόμενοι έτρεξαν μακρυά οταν ο δράστης πυροβόλησε στον αέρα με βάση τα όσα είπε ο ρεπόρτερ της Hurriyet.Οι αστυνομικοί εξουδετέρωσαν τον δράστη,ο οποίος μίλησε «για το Χαλέπι» και για «εκδίκηση».Στο σημείο έφτασε και ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας. Οι ρωσικές Αρχές βρίσκονται σε επικοινωνία με τις τουρκικές Αρχές.O ρώσος πρόεδρος ενημερώθηκε για την επίθεση.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗ ΔΗΜ.ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΒΕΡΟΙΑΣ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΚΟΜΜΩΤΙΚΗΣ ΑΠΟ ΤΟ 1 ΕΠΑΛ ΒΕΡΟΙΑΣ

January 01, 2020

Δευτέρα, 19 Δεκεμβρίου 2016

Mια εκδήλωση από τα τμήματα Αισθητικής & Κομμωτικής του 1ου ΕΠΑΛ Βέροιας αφιερωμένη στην υγεία, την ομορφιά και σε όλες τις γυναίκες, διοργανώνεται την Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2016 από τις 10.00 έως τη 13.00, στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας.

​Δράσεις ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ:

Θα αναγνωρίσουμε τον τύπο του δέρματός μας ώστε να:

  •  
  • επιλέξουμε πιο σωστά τα προϊόντα περιποίησης

  • να το φροντίσουμε πιο εξειδικευμένα

  • να κάνουμε σωστότερη πρόληψη στα σημάδια του χρόνου

​Δράσεις ΚΟΜΜΩΤΙΚΗΣ:

Να βρούμε το κούρεμα που σας ταιριάζει, σύμφωνα με το σχήμα του προσώπου σας και την προσωπικότητά σας

​Η είσοδος είναι ελεύθερη σε γυναίκες όλων των ηλικιών.

ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΒΕΡΟΙΑΣ,

​στην οδό Έλλης 8, στην καρδιά της Βέροιας.

Τηλ. 2331024494 http://www.libver.gr

Η ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΜΩΥΣΙΑΔΗ ΑΦΕΤΗΡΙΑ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ;

December 08, 2016

Η παραίτηση του δημοτικού συμβούλου Ν. Μωϋσιάδη από την πολιτική ηγεσία της ΔΕΥΑΒ σηματοδοτεί πολιτικές εξελίξεις. Ο ίδιος ακούγεται ότι σύντομα θα ανοίξει τα χαρτιά του και θα εξηγήσει δημοσίως τους λόγους που τον οδήγησαν στην αιφνιδιαστική αυτή απόφαση. Η απόπειρα του Κ. Βοργιαζίδη να τον μεταπείσει αποδείχθηκε απρόσφορη και έπεσε με πάταγο στο κενό. Αναμένονται, μέσα σε ένα πλαίσιο που σιγοβράζει, ειδήσεις που θα εξηγούν τις αιτίες της κάκιστης πολιτικής κατάστασης που έχει διαμορφωθεί και της αναποτελεσματικότητας για την οποία από όσα κοινώς ομολογούνται ο παραιτηθείς ελάχιστη ευθύνη έφερε.

«Πυλώνες» που «οξειδώθηκαν» στο πέρασμα μιας αδιάφορης εξουσίας….

December 08, 2016

«Πυλώνες» που «οξειδώθηκαν» στο πέρασμα μιας αδιάφορης εξουσίας….

Έχουν περάσει ήδη δύο χρόνια από τότε που ο Δήμος Βέροιας διοικείται από την αιρετή δημοτική αρχή, οπότε και η αναμονή των πρώτων τουλάχιστον χειροπιαστών αποτελεσμάτων των προεκλογικών αναγγελιών, θα έπρεπε να έχει δώσει τη θέση της στην απολαβή ή ακόμα και στην απόλαυση αυτών.

Οι προτεινόμενοι «πυλώνες» ανάπτυξης- ουκ ολίγοι στον αριθμό- της πόλης της Βέροιας και του διευρυμένου Δήμου, εμπλούτιζαν τα κείμενα των προεκλογικών δημαρχιακών δεσμεύσεων, προκειμένου να πείσουν τον Βεροιώτη πολίτη ότι αξίζουν της ψήφου του!

Ομολογουμένως, χαρισματικός ο κειμενογράφος!

Στην πολιτική όμως, όταν τα «λόγια» είναι «δανεικά», όταν δεν εκφράζουν το προσωπικό όραμα, προφανώς διότι αυτό είναι παντελώς ανύπαρκτο, αυτού που τα εκφέρει, τότε μετατρέπονται σε μία «κούφια» πολιτική υποσχεσιολογία!

Για όλους εμάς που αγαπάμε τον τόπο μας, παρότι είναι γνωστό ότι η Βέροια είναι μία «πολύφερνη νύμφη», είναι ωραίο, αισιόδοξο και ελπιδοφόρο να επαναλαμβάνουμε, να ενθυμούμαστε και να υπενθυμίζουμε ταυτόχρονα, ότι η ημαθιώτικη γη, φιλοξένησε τις διδαχές του Αριστοτέλη, του θεμελιωτή σχεδόν του συνόλου των σύγχρονων επιστημών, και ανέθρεψε μία από τις πιο χαρισματικές και παγκοσμίου αναγνωρισιμότητας ιστορική προσωπικότητα, αυτήν του Μεγάλου Αλεξάνδρου! Είναι ιδιαίτερης ιστορικής σημασίας η υποχρέωσή μας να υπογραμμίσουμε τον Βυζαντινό χαρακτήρα Βέροιας, που δίνει το ηχηρό παρών του, μέσω των βυζαντινών εκκλησιών και των μοναδικών τοιχογραφιών!

Και βεβαίως δεν θα μπορούσα να παραλείψω τις οικονομικές προοπτικές που περικλείουν ο περιβάλλον κάμπες και τα βουνά του Βερμίου και των Πιερίων!

Ποιο έργο υποδομής και ανάδειξης αυτής της πολύπλευρης και πολυσύνθετης προσωπικότητας της πόλης μας έχει να επιδείξει η παρούσα δημοτική αρχή;

Ποιος- προεκλογικά αναγγελθείς- «πυλώνας» υποστηρίζει την αξιοποίηση όλων αυτών των χαρακτηριστικών της;

Δυστυχώς η αίγλη της πόλης μας, «σκοντάφτει» στις αναρίθμητες λακκούβες των δρόμων και των πεζοδρομίων, στις ακαθαρσίες των αδέσποτων και στα ξεχειλίζοντα των – από ετών άπλυτων – κάδων, απορρίμματα, ενώ η εικόνα της «τραυματίζεται» από μια «ανάπλαση» του κέντρου της, που ομοιάζει με αποτυχημένη πλαστική χειρουργική επέμβαση, όπου το «πριν» είναι ασυγκρίτως ομορφότερο του «μετά».

Οι «πυλώνες» που αναγγέλθηκαν προεκλογικά εν είδει εγγυήσεων της δημιουργίας μίας πόλης «βιώσιμης» και ενός σχεδίου ανάπτυξης, «οξειδώθηκαν» στο πέρασμα μιας εξουσίας, ηθελημένα αποξενωμένης από τις πραγματικές ανάγκες των δημοτών της!

Πόπη Δεμερτζίδου- Παπαγιάννη

Δικηγόρος

1 / 1

Please reload

Copyright 2016 by Nikos

Copyright 2016 by Nikos Topalidis

Impressum

ΑΛΦΑ ΕΠΙΤΥΧΙΑ I.K.E

Περιοδικό ποικίλης ύλης:
ΒΕΒΗΛΩΤΗΣ
Γιαννιτσών 90
54627 Θεσσαλονίκη

Επικοινωνία:
Τηλέφωνο: 2310/550331
Φαξ: 2310/550371
E-Mail: pressvevilotis@gmail.com
Ιστοσελίδα: www.vevilotis.gr

 

Η ηλεκτρονική μας εφημερίδα είναι επίσημα καταχωρημένη στο μητρώο online media του κράτους και δικαιούται νόμιμα να λαμβάνει κάθε μορφής διαφήμιση.

Για θέματα Σύνταξης:

Επικοινωνία:
Τηλέφωνο: 2310/550331
Φαξ: 2310/550371
E-Mail: pressvevilotis@gmail.com

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now