Copyright 2016 by Nikos Topalidis

Impressum

ΑΛΦΑ ΕΠΙΤΥΧΙΑ I.K.E

Περιοδικό ποικίλης ύλης:
ΒΕΒΗΛΩΤΗΣ
Γιαννιτσών 90
54627 Θεσσαλονίκη

Επικοινωνία:
Τηλέφωνο: 2310/550331
Φαξ: 2310/550371
E-Mail: pressvevilotis@gmail.com
Ιστοσελίδα: www.vevilotis.gr

 

Η ηλεκτρονική μας εφημερίδα είναι επίσημα καταχωρημένη στο μητρώο online media του κράτους και δικαιούται νόμιμα να λαμβάνει κάθε μορφής διαφήμιση.

Για θέματα Σύνταξης:

Επικοινωνία:
Τηλέφωνο: 2310/550331
Φαξ: 2310/550371
E-Mail: pressvevilotis@gmail.com

  • Facebook Basic Black
  • Twitter Basic Black
  • Black Google+ Icon
Please reload

αναζήτηση με ετικέτα
ακολουθήστε μας

Οι αυστηρές γεωργικές πρακτικές για τη συγκομιδή των σταφυλιών «Crimson» στην Πιερία

March 31, 2019

 

Ο κύριος Δημήτρης Ρουκάς, M.Sc. Τεχν. Γεωπόνος και Επιστημονικός Συνεργάτης Π.Ε. Πιερίας λέει πως η συχνή απολύμανση των εργαλείων κοπής βοηθάει όχι μόνο στη διατήρηση της ποιότητας του σταφυλιού αλλά μειώνει και τις πιθανότητες μολύνσεων από ασθένειες που μεταδίδονται μέσω των ψαλιδιών.

 

Ακόμη και κατά την διάρκεια της συγκομιδής των επιτραπέζιων σταφυλιών ποικιλίας «Crimson» στους αμπελώνες του Ολύμπου στην Πιερία, οι καλλιεργητές της, απολυμαίνουν τα εργαλεία κοπής (ψαλιδάκια). 

Με την απολύμανση των εργαλείων κοπής για τα σταφύλια, βοηθούν στην πρόληψη της εξάπλωσης φυτικών παρασίτων και ασθενειών από φυτό σε φυτό ή ακόμη και από ένα μέρος του φυτού στο άλλο (από τσαμπί σε τσαμπί). 

Η απολύμανση των εργαλείων κοπής γίνεται με απλό τρόπο με την χρήση μετουσιωμένη αιθυλική αλκοόλη (μπλε φωτιστικό οινόπνευμα) 70%. 

Έτσι σε κάθε χωράφι στο οποίο ξεκινά η συγκομιδή αλλά και κατά την διάρκεια αυτής κάθε φορά πριν το πέρασμα στο επόμενο πρέμνο τα ψαλιδάκια απολυμαίνονται. 

Με αυτόν τον απλό τρόπο πετυχαίνουν την καλύτερη διατήρηση της ποιότητας των σταφυλιών τους, την επιμήκυνση του χρόνου συντήρησης τους, μέχρι να φτάσουν στην κατανάλωση, αλλά και να προφυλάξουν το αμπέλι τους από την εξάπλωση ασθενειών από τα εργαλεία κοπής, 

Τα σταφύλια της ποικιλίας «Crimson» είναι ένα ακόμη ποιοτικό, δυνατό εξαγωγικό αγροτικό προϊόν της Πιερίας, για αυτό το λόγο και οι καλλιεργητές της τηρούν απαρέγκλιτα του κανόνες της ορθής γεωργικής πρακτικής.

 

ΠΗΓΗ:agronews.gr

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now