Copyright 2016 by Nikos Topalidis

Impressum

ΑΛΦΑ ΕΠΙΤΥΧΙΑ I.K.E

Περιοδικό ποικίλης ύλης:
ΒΕΒΗΛΩΤΗΣ
Γιαννιτσών 90
54627 Θεσσαλονίκη

Επικοινωνία:
Τηλέφωνο: 2310/550331
Φαξ: 2310/550371
E-Mail: pressvevilotis@gmail.com
Ιστοσελίδα: www.vevilotis.gr

 

Η ηλεκτρονική μας εφημερίδα είναι επίσημα καταχωρημένη στο μητρώο online media του κράτους και δικαιούται νόμιμα να λαμβάνει κάθε μορφής διαφήμιση.

Για θέματα Σύνταξης:

Επικοινωνία:
Τηλέφωνο: 2310/550331
Φαξ: 2310/550371
E-Mail: pressvevilotis@gmail.com

  • Facebook Basic Black
  • Twitter Basic Black
  • Black Google+ Icon
Please reload

αναζήτηση με ετικέτα
ακολουθήστε μας

χοιρινές μπριζόλες λαιμού

November 30, 2018

 

 

υλικά

1 κ. χοιρινές μπριζόλες λαιμού, πάχους 2 εκ. 
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 μέτριο κρεμμύδι σε λεπτά φετάκια
6-7 κόκκοι πιπεριού σπασμένοι
1 κ.σ. φύλλα φρέσκου θυμαριού ή 
1/2 κ.γ. ξερό θυμάρι
1/3 κ.γ. πάπρικα γλυκειά
1/3 κ.γ. ξύσμα λεμονιού
ανθός αλατιού ή χοντρό αλάτι 

 

παρασκευή

Ανακατεύουμε σε ταψάκι όλα τα υλικά της μαρινάδας εκτός από το αλάτι. Πλένουμε και σκουπίζουμε καλά τα μπριζολάκια σε απορροφητικό χαρτί. Τα βάζουμε στη μαρινάδα για 1.30' ώρα το λιγότερο, αποβραδίς καλύτερα. Τα γυρίζουμε δυο-τρεις φορές όσο μαρινάρονται. Τα βγάζουμε από το ψυγείο 1 ώρα πριν το ψήσιμο. Σκουπίζουμε ελαφρά με χαρτί την πολλή μαρινάδα από πάνω τους. Τα ψήνουμε στα κάρβουνα ή σε καυτό τηγάνι-ψηστιέρα ή στο προθερμασμένο γκριλ του φούρνου, 7'-8' από κάθε πλευρά, ανάλογα και με τη φωτιά. Αν ψήνουμε στο φούρνο, θα πρέπει να τα τοποθετήσουμε περίπου 10 εκ. από το γκριλ. Οταν κοντεύουν να ψηθούν, τα πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι από τις δύο πλευρές. Το χοιρινό κρέας πρέπει να ψηθεί καλά, χωρίς να στεγνώσει. Τα σερβίρουμε με μια δροσερή σάλτσα με βάση το γιαούρτι και μπαχαρικά ή μια σάλτσα με περασμένη στον τρίφτη ντομάτα, ψιλοκομμένο κρεμμύδι, μαϊντανό, αλάτι, μπούκοβο και λίγο ελαιόλαδο. 

 

πηγή : athinorama.gr

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now