Copyright 2016 by Nikos Topalidis

Impressum

ΑΛΦΑ ΕΠΙΤΥΧΙΑ I.K.E

Περιοδικό ποικίλης ύλης:
ΒΕΒΗΛΩΤΗΣ
Γιαννιτσών 90
54627 Θεσσαλονίκη

Επικοινωνία:
Τηλέφωνο: 2310/550331
Φαξ: 2310/550371
E-Mail: pressvevilotis@gmail.com
Ιστοσελίδα: www.vevilotis.gr

 

Η ηλεκτρονική μας εφημερίδα είναι επίσημα καταχωρημένη στο μητρώο online media του κράτους και δικαιούται νόμιμα να λαμβάνει κάθε μορφής διαφήμιση.

Για θέματα Σύνταξης:

Επικοινωνία:
Τηλέφωνο: 2310/550331
Φαξ: 2310/550371
E-Mail: pressvevilotis@gmail.com

  • Facebook Basic Black
  • Twitter Basic Black
  • Black Google+ Icon
Please reload

αναζήτηση με ετικέτα
ακολουθήστε μας

Τι σημαίνουν οι 5 πιο παράξενοι ήχοι που κάνει το σώμα σας.

February 28, 2018

 Το ανθρώπινο σώμα έχει χαρακτηριστεί ως μία “τέλεια μηχανή” και όχι άδικα...
Αλλά μερικές φορές αυτή η... μηχανή, παράγει ορισμένους περίεργους θορύβους που μας κάνουν να νιώθουμε ότι κάτι δεν πάει καλά.
Δείτε 5 παραδείγματα από τέτοιους ήχους και μάθετε τι συμβαίνει στο σώμα σας εκείνη τη στιγμή που τους ακούτε.

“Σφύριγμα” κατά την εισπνοή/εκπνοή από την μύτη

Είναι ένα σημάδι απόφραξης των αεραγωγών και μπορεί να υποδεικνύει και την περίσσεια βλέννας στην εσωτερική επένδυση των ρινικών διόδων. Καθαρίστε την μύτη σας με ένα αποσυμφορητικό (αν έχετε ένα κρυολόγημα) ή με ένα αντιισταμινικό (για τις αλλεργίες).

Πότε πρέπει να ανησυχείτε: Αν έχετε υποστεί ένα τραύμα στην μύτη, το “σφύριγμα” μπορεί να υποδεικνύει βλάβη στον χόνδρο μεταξύ των ρουθουνιών. Επισκεφτείτε επειγόντως ΩΡΛ ή πλαστικό χειρουργό σε αυτή την περίπτωση.

“Βόμβος” στα αυτιά όταν ξαπλώνετε

Ο βόμβος που ακούτε όταν ξαπλώνετε με το κεφάλι σας στο πλάι στο μαξιλάρι θα μπορούσε να είναι ο ήχος από το αίμα που διακινείται μέσω της καρωτιδικής αρτηρίας και της παρακείμενης φλέβα, που υπάρχει πίσω από το αυτί σας. Ο ήχος γίνεται αισθητός όταν ο εξωτερικός θόρυβος είναι μηδαμινός.

Αν, ωστόσο, αυτός ο βόμβος είναι διαρκής και όταν είστε όρθιοι, τότε μπορεί να έχετε λοίμωξη ή αλλεργία. Η συμφόρηση στην ευσταχιανή σας σάλπιγγα, η οποία συνδέει τη μύτη και το λαιμό σας με το μέσο αυτί, “αποσιωπά” επίσης τους εξωτερικούς ήχους. Θα πρέπει να πάρετε ένα αντιβιοτικό ή αποσυμφορητικό σε αυτή την περίπτωση.

Πότε πρέπει να ανησυχείτε: Αν ο βόμβος εμποδίζει την ακοή σας θα μπορούσε να σημαίνει απόφραξη των αιμοφόρων αγγείων ή κάποια άλλη ανωμαλία.

“Κουδούνισμα” στα αυτιά

Οι ήχοι σε ένα ή και στα δύο αυτιά είναι γνωστοί ως εμβοές. Διάφορες λοιμώξεις, η γήρανση και ο πολύ δυνατός θόρυβος μπορεί να βλάψουν τα τριχοειδή κύτταρα στο εσωτερικό του αυτιού, τα οποία μετατρέπουν τα ηχητικά κύματα σε ηλεκτρικά σήματα. Το αποτέλεσμα είναι ο κοχλίας σας να στέλνει σήματα στον εγκέφαλο ακόμη και όταν δεν υπάρχουν εισερχόμενα ηχητικά κύματα.

 

Πότε πρέπει να ανησυχείτε: Αν ένας ήχος “φάντασμα” διαρκεί περισσότερο από δύο ημέρες ή συνοδεύεται από πόνο ή ίλιγγο, δείτε ένα γιατρό επειγόντως για εξετάσεις για μόλυνση ή νευρολογικό πρόβλημα.

“Γουργούρισμα” στην κοιλιά

Το γουργουρητό που φαίνεται να προέρχεται από την κοιλιά σας είναι στην πραγματικότητα ο ήχος αέρα και υγρών, τα οποία μετακινούνται στην πεπτική οδό μέσω των κινήσεων των τοπικών μυών. Εάν ο θόρυβος υπάρχει με άδειο στομάχι, θα μπορούσε να σημαίνει ότι το έντερό σας κινείται για να αποβάλλει σταδιακά άχρηστες ουσίες ή μπορεί να είναι “σημάδι” ότι έφτασε η ώρα του γεύματος.

Πότε πρέπει να ανησυχείτε: Αν ι ήχοι που παράγονται από την κοιλιά σας είναι υψηλής συχνότητας (με πόνο, κράμπες ή ναυτία), αλλά δεν υπάρχει μεγάλη κίνηση του εντέρου, τότε μπορεί να αυτό να δείχνει μερική απόφραξη του εντέρου, η οποία μπορεί να χρειαστεί χειρουργική επέμβαση.

“Κρακ” στις αρθρώσεις

Οι αρθρώσεις σας περιέχουν υγρό. Όταν κάθεστε ή στέκεστε, η πίεση σε μια υγιή άρθρωση αλλάζει και το υγρό που περιέχει μπορεί να σχηματίσει φυσαλίδες.

Πότε πρέπει να ανησυχείτε: Αν το “κρακ” στις αρθρώσεις σας συνοδεύεται από πόνο, κλείδωμα ή αστάθεια, δείτε το γιατρό σας. Θα μπορούσε να είναι μια ρήξη σε τένοντας ή σύνδεσμο, ένα κάταγμα ή μια βλάβη σε κάποιον χόνδρο. Αν ακούτε και κάποιο “τρίξιμο” αυτό θα μπορούσε να δείχνει οστεοαρθρίτιδα, καθώς ο χόνδρος αρχίζει να επιδεινώνεται. 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now